„O zi fără mașini parcate în locuri destinate pietonilor”. Alătură-te mișcării PARK(ing) Day și revendică-ți dreptul de a merge pe trotuar

img_5_1475102483_83cf736f47d0c6f89ea794acae77f68d

Centrul de Urbanism te invită, astăzi, 21 septembrie, să te alături mișcării globale PARK(ing) Day. Este o mișcare prin care oamenii își revendică spațiul urban.

În Republica Moldova întâlnim problema că majoritatea spațiului urban este dedicat vehiculelor private și doar o fracțiune este alocată spațiului public pentru oameni.

Alătură-te pe 21 septembrie, de la ora 18:00, la B68 (str. București 68) să revendicăm scuarul public. Va fi muzică bună, vor fi jocuri, veți putea lua și cina împreună, iar de la ora 20:00 veți privi filme, printre care Claxymphonie, creat de artista Valeria Barbas.

Anual, în fiecare a treia vinere din septembrie, în întreaga lume, se petrece mișcarea numită PARK(ing) Day. Astfel, locuitorii orașelor revendică și transformă, pentru o zi, un loc de parcare într-un spațiu așa cum vor ei să îl vadă. În această zi, locuri de parcare au fost transformate și în pacuri publice, în gherete de limonadă, puncte medicale ambulante, sculpturi sau intervenții artistice interactive, săli de clasă în aer liber, saloane de SPA, ateliere de reparație a bicicletelor, galerii de artă, picnicuri, petreceri, ceremonii și multe altele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente