‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDanemarca va susține în continuare agricultorii din țara noastră

Danemarca va susține în continuare agricultorii din țara noastră

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaar a reiterat disponibilitatea poporului danez de a susține în continuare dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră.

Oficialul danez a avut o întrevedere oficială cu Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu care a avut loc a avut loc la ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în contextul vizitei Excelenței Sale, Pia Kjærsgaard în Republica Moldova, în perioada 19-21 septembrie 2018.

Secretarul de General de Stat a menționat rolul important al Guvernului Danemarcei, în calitatea de co-finanțator, la implementarea Proiectelor de Dezvoltare Rurală, în perioada 2011 – 2018, când tinerilor antreprenori din țara noastră le-au fost acordate granturi în valoare de 9 mln dolari SUA, precum și a vorbit despre provocările și prioritățile sectorului agricol din țara noastră.

„Suntem onorați de suportul acordat pentru crearea condițiilor favorabile pentru tinerii antreprenori, sporirea investițiilor în economia rurală și consolidarea capacităților gospodăriilor tinerilor din zona rurală, inclusiv crearea de noi locuri de muncă. În continuare o provocare pentru sectorul agricol din țara noastră  sunt schimbările climatice, ce afectează producția agricolă și tehnica agricolă performantă pentru a spori rentabilitatea. La capitolul priorități, ministerul promovează politicile de dezvoltare a agriculturii ecologice, politicile de dezvoltare durabilă a sectorului zootehnic, precum și procesarea calității produselor agricole”, a subliniat Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu, în cadrul discuțiilor cu oficialii din Danemarca.

Președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard a apreciat interesul tinerilor din țara noastră de a cunoaște metode și tehnologii moderne de dezvoltare a agriculturii și și-a exprimat disponibilitatea de a susține în continuare schimbul de experiență și bune practici în domeniu, cât și parteneriatul bilateral pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural.

La întrevedere au participat și reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (UCIP-IFAD), care au prezentat rezultatele obținute în perioada de implementare a programului de susținere a tinerilor antreprenori finanțat de Guvernul Regatului Danemarcei.

„Circa 900 de tineri au beneficiat de granturi pentru a dezvolta afaceri în domeniul agricol și neagricol. De asemenea, au fost organizate instruiri pre și post finanțare. Au fost create peste 2500 de locuri noi de muncă și implicate în viața economică 270 de femei. Tinerii  implicați au avut posibilitatea de a participa la instruirile axate pe dezvoltarea abilităților și capacităților antreprenoriale, de gestionare a unei afaceri, de aprofundare a cunoștințelor și elaborarea de sine stătător a unui plan de afaceri. De altfel, antreprenorii începători au acumulat cunoștințele necesare pentru completarea unei cereri de creditare şi și-au dezvoltat abilitățile de negociere a unui credit la instituțiile financiare”, a menționat Victor Roșca, directorul UCIP-IFAD.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Datorita la asa intrevederi o sa avem parte de noi abordri si dezvoltare la asa compartiment important ca agricultura, in ultima perioada guvernul a depus efort enorm la dezvoltarea relatiilor si atragerea investitorilor pe cind opozitia a ramas doar u critica

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›