Incubatorul de afaceri din Sîngerei a contribuit la crearea de peste 250 de locuri de muncă timp de 5 ani de activitate

sdsdssdsdsdsdsds (1)

Incubatorul de Afaceri din Sîngerei a marcat 5 ani de activitate. Cu acest prilej instituția a organizat un eveniment festiv prin care au fost scoase în evidență rezultatele activității și impactul acestora în viața economică și socială a regiunii.

Incubatorul de Afaceri a fost creat în anul 2013 cu suportul financiar al Uniunii Europene, în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale. Rezidenții Incubatorului de afaceri și-au crescut cifra de afaceri de aproape 10 ori, de la 2 milioane lei in primul an de activitate până la 18 milioane lei, cifra înregistrata la momentul actual.

Potrivit managerului Incubatorului de Afaceri, Ludmila Prociuc, pe parcursul celor 5 ani de activitate 67 companii mici și mijlocii din regiune au beneficiat de suport continuu în dezvoltarea afacerilor. „În primii 5 ani de activitate au fost create 270 locuri de muncă, iar cifra de afaceri cumulativă a ajuns la circa 32 milioane lei”, a specificat Ludmila Prociuc.

La ora actuală Incubatorul de Afaceri din Sângerei găzduiește 45 de rezidenți, din care 24 afaceri sunt start-up. Totodată, 24 companii își desfășoară activitatea în domeniul producției, iar 21 prestează servicii. 12 companii rezidente au lansat sau extins afacerea cu suportul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” și a Programului –pilot „Femei în afaceri”, gestionate de ODIMM.

Incubatorul de Afaceri din Sângerei (IASg) a fost deschis oficial pe 8 august, 2013. Acesta a fost creat de ODIMM în concordanţă cu priorităţile Guvernului Republicii Moldova de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale, proiect realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente