(foto) Gheorghe Cavcaliuc: „Dacă vom utiliza mașinile civile după exemplul german, vom crește responsabilitatea șoferilor”

POlitie civil4

Șefului-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, consideră că utilizarea mașinile civile de polițiștii de patrulare ar diminua numărul de încălcări în traficul rutier. În anul 2017 au fost înregistrate peste 2600 de accidente rutiere, în care au suferit traumatisme peste 2990 de persoane și au decedat peste 300 de persoane, 11 din ei fiind copii minori.

Unul dintre cei mai frecvenți factori a accidentelor este imprudenţa şoferilor prin nerespectarea limitei de viteză. Șefului-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie consideră o soluție preluată din practica omologilor germani de mai bine de 25 ani – patrularea cu mașinile civile.

În trafic, poliția utilizează mașinile civile pentru a monitoriza nestingherit circulația rutieră și în momentul în care fixează o încălcare care ar preceda urmări grave.
# utilizează semnalul sonor
# opresc această mașină
# polițistul pe uniformă prezentă probe incontestabile fixate de sistemul video/foto avansat
# polițistul documentează încălcarea și descurajează contravenientul

POlitie civil
POlitie civil1
POlitie civil2
POlitie civil4

„Sunt de părere că, dacă vom utiliza mașinile civile după exemplul german și la noi, vom crește responsabilitatea șoferilor, ei fiind conștienți că pot fi oricând fixate încălcările și cu siguranță vom evita accidentele rutiere cu consecințe grave, salvând în timp mii de vieți omenești” a scris Gheorghe Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente