09:39:25 24.04.2024
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” susține că modernizează în timp record comuna Jora de Mijloc. Cum arată acum localitatea

Partide/Comunicate 20.09.2018 13:04 Vizualizări1830 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” susține că modernizează în timp record comuna Jora de Mijloc. Cum arată acum localitatea


La nici două săptămâni de la inaugurarea iluminatului stradal în Jora de Jos, raionul Orhei, primarul localității, Marina Tauber, a dat în exploatare și drumurile în această localitate. Acestea au fost reparate în conformitate cu toate standardele europene, asigurând securitatea pietonilor. Marina Tauber a dat asigurări că modernizarea Jorei de Mijloc va continua în ritm avansat, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

Potrivit sursei citate, în doar trei săptămâni muncitorii au asfaltat din temelii cei aproape doi kilometri de drum care unesc cele mai importante instituții din localitate -biserica și instituțiile de menire socială. De asemenea, a fost extinsă și amenajată cu pietriș parcarea cimitirului. Totodată, au fost instalate bordurile și amenajate trotuarele din preajma Estradei de Vară din localitate, au fost montate denivelatoare artificiale pentru a împiedica excesul de viteză și aplicat marcajul rutier corespunzător.

Pentru asfaltarea porțiunii de drum din Jora de Jos au fost utilizate aproape 1 300 de tone de pietriș, iar asfaltul are o grosime de 6 centimetri.

Prezentă la inaugurare, Marina Tauber, a dat asigurări că proiectele bune din Jora de Mijloc vor continua. „Zilnic creștem împreună. Fiecare dintre noi își aduce aportul la dezvoltarea satului natal. În doar trei săptămâni, drumul a fost reparat din temelii. Noi continuăm să ne îndeplinim promisiunile date în timpul campaniei electorale, iar schimbările care au loc sunt văzute de către voi toți”.

Aceasta a mai adăugat că satul Jora de Jos „este cartea de vizită a comunei, iar în cel mai scurt timp va deveni un model pentru toate localitățile din țară”.

„După cum vedeți, noi am început și lucrările de reconstrucție a Estradei de Vară. Încă puțin și intrarea principală în comună va fi una de nerecunoscut. Ne bucurăm că avem susținerea dvs. și prețuim mult acest lucru. Anume din aceste motive vom continua implementarea proiectelor. Așa cum am mai zis, am reușit în trei luni să schimbăm infrastructura comunei și viața sătenilor, astfel cât nu s-a reușit în 27 de ani de Independență. Acum traficul rutier a devenit unul mai sigur. Au fost instalate denivelatoare artificiale, semne giratorii și aplicat marcajul rutier”, a punctat Tauber.

„De la preluarea mandatului de primar, Marina Tauber, alături de Partidul „ȘOR”, a reconstruit și asfaltat drumurile din Lopatna și Jora de Sus. De asemenea, în comună a fost implementat proiectul „Capitalul matern”, care asigură indemnizații unice de 7 și 10 mii de lei pentru fiecare nou-născut. Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale – reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc. Tauber a promis locuitorilor comunei că în decurs de un an, Jora de Mijloc va deveni o localitate model pentru R. Moldova. Această promisiune a fost garantată personal de liderul Partidului „ȘOR”, primarul de Orhei, Ilan Șor”, se mai spune în comunicatul formațiunii politice.

De menționat că Tauber a devenit primarul comunei Jora de Mijloc în urma scrutinului local din luna mai. Aceasta a obținut peste 60% din voturi din primul tur.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md