/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șeful Danske Bank demisionează pe fondul scandalului cu spălarea a peste 200 miliarde de euro

missing
20 septembrie 2018, ora 12:11

Banca daneză a declarat că multe dintre aceste plăți erau suspecte. Dl Borgen a spus că este clar că Danske nu a reușit să-și îndeplinească responsabilitățile, fapt pe care el îl regretă.

„Chiar dacă investigația efectuată de firma de avocatură externă concluzionează că mi-am îndeplinit obligațiile legale, cred că este mai bine pentru toate părțile să demisionez”, a spus el.

Banca a declarat că nu a putut determina câți bani au fost spălați prin sucursala sa estonă între 2007 și 2015. Acțiunile de la Danske au scăzut cu 7% în Copenhaga ca urmare a demisiei domnului Borgen și respectiv s-au diminuat și perspectivelor sale pentru întregul an.

Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (FSA) a declarat că acum examinează concluziile anchetei interne a lui Danske.

„Raportul descrie deficiențe grave în organizarea Danske Bank, unde apetitul pentru risc și controlul riscurilor nu au fost în echilibru”, a declarat președintele FSA, Kilvar Kessler.

Autoritatea de supraveghere și autoritatea de supraveghere financiară din Danemarca vor lua în considerare acum luarea de măsuri.

FSA a declarat că a efectuat inspecții aprofundate ale sucursalei Estoniei din Danske Bank în 2014. În anul următor, FSA a declarat că a ordonat băncii să remedieze deficiențele în cadrul organizației sale de control al riscurilor. Aceasta a dus la faptul că sucursala Estoniană a lui Danske nu mai deservesc clienți care nu locuiesc în țară.

Spălarea de către sucursală din Estonia a banilor ruși și din fostele țări fostei țări sovietice a fost, de asemenea, subiectul unei anchete înșiși în Estonia.

Spălătoria a 200 de milioane de euro prin sucursala Danske bank a fost, de asemenea, subiectul unei anchete în Estonia, unde s-a produs frauda.

Investitorul internațional Bill Browder este unul dintre criticii publici ai președintelui rus Vladimir Putin. El a susținut de mult că sucursala Estoniană a Danske era „una dintre principalele conducte legate de fraudă”.

Browder a susținut de mult că Danske Bank a jucat un rol în frauda fiscală rusească. În iulie 2017, el a oferit dovezi Comitetului Judiciar al Senatului SUA, care se referea la acuzațiile că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 ale Statelor Unite.

Dl Browder a creat și a condus cel mai de succes fond de investiții al Rusiei, Hermitage Capital Management, din 1995 până în 2005. În 2005, el a declarat că guvernul rus i-a preluat firma și l-au folosit pentru a revendica o restituire de 230 milioane de dolari.

Dlui Browder i sa refuzat intrarea în țară pentru motive de „securitate națională”, așa că el s-a mutat la Londra și a cerut personalului său să se mute cu el.

Legea Magnitsky

    Dl. Browder a spus că avocatul său, Serghei Magnitsky, a refuzat să plece pentru că dorea să investigheze dovezile despre care a spus că a fost o înșelăciune masivă impusă de oficialii guvernului rus. Dl Magnitsky a murit în 2009 în custodia Rusiei.

    După moartea dlui Magnitsky, dl Browder s-a angajat într-o campanie la nivel mondial, cerând guvernelor să racordeze legislația pentru a îngheța activele implicate și pentru a refuza vize pentru abuzatorii drepturilor omului.

    În SUA, această lege a fost adoptată în 2012 și este cunoscută sub numele de Actul Magnitsky. Marea Britanie a adoptat un proiect de lege similar în februarie 2017, actualizând legea său privind încasările contravenționale.

    În 2013, dl Browder a fost judecat în absență în Rusia și condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Rusia a cerut Interpolului să-l aresteze pe dl Browder, dar agenția internațională de poliție a respins cererea. În luna mai, domnul Browder a fost arestat și deținut timp de două ore în Spania. El a fost eliberat după ce Interpol a anunțat că mandatul de arestare a fost motivat politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram