/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon refuză să-i numească pe Radu și pe Ciubuc miniștri. Reacția lui Filip

19 septembrie 2018, ora 22:20

Șeful statului a anunțat că a expediat o scrisoare premierului prin care a refuzat desemnarea celor doi candidați, potrivit lui ei nu vor reuși să facă nimic. De asemenea, Dodon a declarat că numirea celor doi s-ar face pentru a-i lansa la alegerile parlamentare, să candideze pe circumscripții.

În replică, Premierul Filip a spus că refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, iar decizia este argumentată ridicol și populist.

„Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Precizăm că miercuri, Igor Dodon a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Demisia celor doi a fost anunțată de liderul PD Vlad Plahotniuc marți, atunci el a anunțat și candidaturile pentru funcțiile eliberate pe Silvia Radu în fruntea ministerului Sănătății și Nicolae Ciubuc în fruntea ministerului Agriculturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram