Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 12 septembrie a Ziarului de Gardă aflați cum administrația publică locală din orașul Codru, municipiul Chișinău, a oferit terenuri care valorează câteva zeci de mii de euro familiilor a doi foști șefi ai Procuraturii sectorului Centru, instituție abilitată să examineze legalitatea activității autorității publice locale.

Joi citiți cea de-a treia parte a investigației care face lumină în schema hoțiilor cu terenuri publice din capitală.

Tot mâine, aflați poveștile de viață a unei generații de femei migrante care a dat naștere unei alte generații de femei migrante sau cum la muncă în Rusia, Turcia și Italia femeile plecate din R. Moldova imediat după independență sunt înlocuite astăzi de fiicele lor.

În ZdG găsiți un interviu cu Adrian Grădinaru, profesor la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică și instructor de robotică, despre sistemul de Educație din țară, câți dintre tinerii care fac inginerie, IT, decid să rămână și să activeze acasă și care este diferența dintre studiile în mediul rural și cel urban.

Politic: Guvernul vs proiectul privind îmbunătățirea procedurii de vot în diasporă

Actual: Remanieri la Guvern. Unii pleacă, alții vin

Dosar: Vânătorii de terenuri (III). Soarta celor 20 de loturi pierdute de Primăria Chișinău

Dosar: „Daruri” pentru procurorii care îmi verifică activitatea

Exclusiv: Interviu cu Adrian Grădinaru, profesor la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, instructor robotică: „Atâta timp cât există influență politică în Educație, cred că nu avem șanse să schimbăm lucrurile în bine”

Reporter Special: Migrație prin moștenire: Rusia, Turcia, Italia

Realitatea:  „Un doctor pentru tine”: sacul cu care Ministerul Sănătății vrea să acopere problemele din sistemul medical

Diaspora: Am fost acasă

Diaspora: Sergiu Dărănuță, de la Ministerul Fericirii: „Dați-i voie omului să se deschidă”

La Marginea Europei: Ultimele detalii din dosarul Pădurea Domnească, aflat de trei ani la CA Bălți

Editoriale

Aneta Grosu: Descifrarea politicienilor

Alina Radu: Toamna se numără ziarele

Petru Grozavu: Moldova, iubită și furată mereu

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.