Elevii din anul terminal de colegiu în calitate de educatori. Cum Ministerul Educației rezolvă problema insuficienței cadrelor didactice la grădinițe

5ba229e44622e_5ba229e446269

Problema cadrelor didactice și personalului auxiliar în grădinițe devine din ce în ce mai acută. În cadrul unei ședințe organizate de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău (DGETS), au fost formulate mai multe propuneri și au fost menționate inițiativele ministerului pentru remedierea situației.

Prin urmare, în cadrul discuțiilor, Silviu Gîncu, șeful Direcției învățământ profesional tehnic, a subliniat că elevilor din ultimul an de studii de la Colegiul „Alexei Mateevici” li s-a propus să se angajeze în calitate de educatori la grădinițele din capitală.

Totodată, Silviu Gîncu a menționat că și elevii Școlii Profesionale nr. 2 sunt îndemnați să se angajeze în calitate de bucătari la grădinițele din capitală.

La ședință au participat 68 de elevi din an terminal de la Colegiul „Alexei Mateevici”, dintre care 54 urmează să se angajeze pe o perioadă determinată (până pe data de 31 mai 2019) în instituțiile preșcolare din Chișinău. Achitarea salariilor se va efectua din mijloacele financiare identificate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Astfel, pe lângă bursele de studiu, aceștia vor beneficia și de salariu. Totodată, după finalizarea studiilor, absolvenții colegiului se vor putea reangaja în calitate de tineri specialiști fie în aceleași instituții în care au activat, fie în altele.

Menționăm că potrivit datelor oferite de DGETS Chișinău, în anul curent de studii în instituțiile de educație timpurie din municipiu sunt vacante 387 posturi de educatori, 182 unități de ajutori de educatori și dădace sanitare, 74 unități de bucătari și 40 unități de spălători de veselă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente