20:40:28 28.03.2024
Stiri

Moldovenii pot deține CONCOMITENT două PAȘAPOARTE valabile ale R. Moldova. Ce trebuie să faceți și de ce acte aveți nevoie

Social 19.09.2018 16:19 Vizualizări6867 Autor: Ziarul National
Moldovenii pot deține CONCOMITENT două PAȘAPOARTE valabile ale R. Moldova. Ce trebuie să faceți și de ce acte aveți nevoie


Cetățenii R. Moldova care au nevoie de două pașapoarte biometrice valabile pot să beneficieze de acest serviciu, cu condiția că datele personale ale titularului sunt identice în cele două documente.

Potrivit Agenției Servicii Publice (ASP), doritorii pot solicita eliberarea unui nou pașaport în timp ce călătoresc în temeiul pașaportului valabil obţinut anterior. Totodată, deţinerea celui de-al doilea paşaport îi oferă posesorului posibilitatea de a aplica pentru obţinerea unei alte vize în timp ce utilizează primul document.

Cererea pentru eliberarea pașaportului cetățeanului R. Moldova poate fi depusă la oricare Centru Multifuncțional al ASP sau Serviciu eliberare a actelor de identitate, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau la reședință al solicitantului.

Cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot să se adreseze la misiunea diplomatică sau oficiul consular al R. Moldova din statul de reşedinţă pentru a beneficia de cel de-al doilea pașaport..

Pentru obținerea celui de al doilea pașaport nu este obligatorie prezentarea certificatelor de stare civilă, dacă în starea civilă și în datele cu caracter personal ale solicitantului nu au intervenit schimbări.

Perfectarea celui de-al doilea pașaport, în termen de 30 de zile, costă 850 de lei.

ASP mai amintește că, începând cu 10 octombrie 2018, vor intra în vigoare amendamentele operate la legislație care prevăd optimizarea proceselor de eliberare a actelor de identitate şi de asigurare a dreptului constituţional al cetăţenilor la libera circulaţie. Potrivit noilor reglementări, termenul de valabilitate al paşaportului cetăţeanului R. Moldova a fost extins de la 7 la 10 ani pentru solicitanţii cu vârsta peste 16 ani. De asemenea, solicitanţii actelor de identitate nu vor mai prezenta documentul ce atestă grupa sangvină.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md