/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ankara înlesneşte dobândirea cetăţeniei turce pentru investitorii străini

19 septembrie 2018, ora 15:12

Străinii vor putea solicita cetăţenia turcă dacă vor depune cel puţin 500.000 de dolari într-un cont curent al unei bănci turce, faţă de pragul anterior de 3 milioane, sau dacă investesc peste 500.000 de dolari în capital fix, comparativ cu 2 milioane în prezent.

Alte variante sunt angajarea a peste 50 de lucrători în Turcia (faţă de 100 în prezent) sau achiziţia de proprietăţi imobiliare în valoare de cel puţin 250.000 de dolari (1 milion până acum).

Sumele pot fi calculate în dolari sau în orice altă deviză, inclusiv lira turcească.

Pragurile precedente fuseseră stabilite în ianuarie 2017, obiectivul fiind acela de a frâna scăderea economică prin atragerea de investitori străini.

Situaţia s-a degradat însă considerabil între timp, lira turcească a pierdut în jur de 40% faţă de dolar de la începutul anului, iar creşterea economică a încetinit, menţinându-se totuşi la 5,2% în trimestrul al doilea din 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram