(video) Filmul Ecouri, în regia moldoveanului Dumitru Grosei, a câștigat premiul mare la Alternative Film Festival 2018, în Toronto

fdfd

Filmul de scurt metraj ficțiune Ecouri (2015, Moldova), în regia lui Dumitu Grosei, a câștigat premiul categoriei Best Poster în cadrul Alternative Film Festival 2018 (Toronto, Canada). Acest festival este dedicat filmului alternativ și este unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din America de Nord.

Filmul mai are în palmares alte două premii:

#Premiul Publicului (Festivalul Filmului European 2016, București, România);

#Marele Premiu (Festivalul Dedicat Drepturilor Omului 2016, Chișinău, Moldova).

unnamed

Filmul povestește drama unei femei care, din cauza viciilor sale, își strică relația cu bărbatul. Ea continuă să lupte cu viciile sale cu speranța că într-o zi îl va readuce acasă.

Tot la același festival, din peste 10 000 de filme, au mai fost selectate încă 2 filme produse de Alternative Cinema (din Moldova), în regia lui Dumitru Grosei. Filmul Cadoul (2015, Moldova/România) a ajuns Finalist și a fost nominalizat împreună cu alte 5 cele mai bune filme pentru cea mai importantă categorie a festivalului – Best Film of the Festival. De asemenea, filmul Cadoul a mai fost nominalizat și la categoria Best Actor, pentru Niko Becker – actorul principal al filmului.

Iar filmul Dante CAFÉ (2018, Moldova), a fost nominalizat împreună cu alte 5 filme experimentale la categoria Best Experimental Film.

Anul acesta, filmele produse de Alternative Cinema și regizate de Dumitru Grosei au fost selectate pe întreg mapamondul la peste 30 de festivaluri din țări ca Italia, Statele Unite ale Americii, China, Canada, Turcia, Rusia, Hong Kong, Suedia, România, Ungaria, Taiwan, Maroc, Estonia, Albania, India, Bangladesh, Liban, etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente