(OPINIE) PDM pregătește opinia publică pentru o posibilă coaliție cu PSRM și Partidul Șor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat din Moldova pregătește opinia publică pentru o posibilă coaliție cu Partidul Socialiștilor și Partidul Șor în viitorul Parlament. De asemenea, nu este exclusă varianta de a forma un bloc electoral sub un brand electoral nou. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, consideră că distanțarea partidului de guvernare de vectorul european nu a apărut din senin. Potrivit lui, este evident că după ce a sugrumat PLDM-ul și a alungat PL-ul de la guvernare, PDM a rămas singur și și-a luat această mască a integrării europene. „În timp, au făcut acțiuni care nu se pliau pe acest mesaj începând cu arestări sumare, schimbarea sistemului electoral în dezacord cu Comisia de la Veneția, după care invalidarea alegerilor de la Chișinău, expulzarea cetățenilor turci, cetățenie pentru bani, niște chestiuni pe care nu au putut să le consume nici cetățeanul Republicii Moldova, nici nu puteau fi vândute în exterior partenerilor de dezvoltare”, spune Valeriu Munteanu. În opinia lui, PDM pregătește opinia publică de pe acum pentru o posibilă coaliție cu PSRM sau Partidul Șor după următoarele alegeri parlamentare. De asemenea, este posibil să se formeze un bloc electoral ca un brand electoral nou, dat fiind reputația proastă a PDM.

Analistul Corneliu Ciurea este de părere că promovarea integrării europene a fost exagerată în ultimii ani din partea Partidului Democrat. „Partidul Democrat în această perioadă a vrut să fie mai catolic decât Papa pentru că cursul pro-european a adus anumite avantaje și aduce în continuare, dar ei au forțat cumva nota în această dragoste pro-europeană și acum nu au abandonat-o, dar revin la realism. Acum cursul pro-european înseamnă atenția față de cetățeni și dacă aici crește nivelul de trai, europenii ar putea să ne privească cu alți ochi”, spune Corneliu Ciurea.

Recent Partidul Democrat a anunțat că se poziționează, începând cu perioada imediat următoare, ca fiind un partid „pro-Moldova”, partid care acționează pentru toți moldovenii și cu o agendă care are drept prioritate problemele oamenilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...