Finala primei Competiții Naționale de E-sports din Moldova. Care sunt echipele care vor lupta pentru premiul mare

DSC_1311 (1)

Iubitorii jocurilor electronici luptă pentru premiul mare a primului Campionat Național de e-sport din Moldova. Marea finală a turneului va avea loc pe data de 22 septembrie la Tekwill.

Evenimentul este organizat de Tekwill Academy Kids și Enter, în parteneriat cu Tekwill și ASUS/Republic of Gamers și vine cu un fond de premii în valoare de 60 000 lei. Toate persoanele interesate, care au atins vârsta de 14 ani, sunt invitate să susțină echipa favorită, înregistrându-se pentru participare AICI.

Campionatul Național de e-sports se adresează jucătorilor de MOBA – Multiplayer online battle arena, cunoscut ca și strategie și acțiune în timp real,  în care jucătorul controlează un singur caracter din una dintre cele două echipe. Obiectivul este eliminarea structurilor inamice cu asistența unităților generate periodic. Jucătorii au, în general, abilități și avantaje variabile, care se îmbunătățesc odată cu acumularea experienței în timpul jocului și care contribuie la strategia echipei per ansamblu. MOBA este o fuziune între un joc de acțiune și un joc de strategie în timp real, jucătorii nu pot construi clădiri sau unități, ci doar se ocupă de micromanagementul unui singur personaj.

LA prima ediție a Campionatului Național sau înscris  600 de persoane. Candidații au avut posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 2 jocuri propuse: Dota 2 sau League of Legends. League of Legends a fost declarat învingătorul acestui prim duel, acumulând cele mai multe înscrieri.

Organizatorii au efectuat o selecție riguroasă pentru a desemna echipele care vor fi antrenate în cadrul competiției. 5 echipe a câte 8 jucători au fost admise pentru etapele preliminare, care s-au desfășurat în perioada 8-16 septembrie. Lupta a fost acerbă, iar jucătorii au pus la bătaie cele mai sofisticate strategii și tehnici de joc. Cele 4 echipe care au reușit să ajungă în semifinale au fost: „SD Team”, „Ferocity e-Sports”, „TSM Worst”, „Racheta Moldova”.

Sâmbătă, pe 22 septembrie, la Tekwill (str. Studenților 9/11), cu începere de la ora 9.00, va avea loc Finala Campionatului. Mare bătălie se dă între echipele „Ferocity e-Sports” și „Racheta Moldova”. Învingătorul Campionatului va pleca acasă cu produse de la Enter în sumă de 30 000 lei și locurile 2 și 3 cu 20 000 și 10 000 lei respectiv.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului sau apelați la număr de telefon: 079 59 7725.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente