Un bărbat din Bălăbăneşti şi-a ucis fosta concubină şi a îngropat-o în propria grădină

Procuratura raionului Criuleni a finalizat şi transmis în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al satului Bălăbăneşti de omorul intenţionat al fostei sale concubine şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

Tragedia a avut loc în noaptea de 30 spre 31 mai. Cazul însă a ieşit la iveală peste câteva zile, atunci când oamenii legii au fost alertaţi de o femeie care a anunţat despre dispariţia prietenei sale.

În cadrul investigaţiilor, adjunctul procurorului-şef al raionului Criuleni, împreună cu grupa operativă, s-au deplasat la domiciliul fostului concubin al femeii. În timp ce bărbatul se ascundea în casă, iar poliţia îl căuta, procurorul a observat în grădina acestuia o porţiune de pământ proaspăt săpat. După ce s-a săpat mai adânc, a fost descoperit corpul neînsufleţit al femeii dispărute. Făptaşul a fost încătuşat pe loc.

Potrivit probatoriului, victima, în vârstă de 38 de ani, aflându-se la domiciliul fostului concubin, s-a certat cu acesta.

În urma conflictului, inculpatul a lovit-o crunt în regiunea capului, femeia decedând pe loc. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, a doua zi după crimă, bărbatul a îngropat corpul femeii în propria grădină, iar hainele şi telefonul acesteia au fost arse.

De asemenea, în timpul percheziţiei, la domiciliul inculpatului au fost depistate şi ridicate 3 cartuşe care fac parte din categoria muniţiilor letale şi care erau păstrate de către acesta în mod ilegal.

Fiind audiat de procurori, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, şi-a recunoscut vina, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă de la 10 până la 15 ani închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.