08:58:43 19.04.2024
Stiri

FOTO // Câinii vagabonzi din Chișinău vor fi sterilizați: Primăria a alocat un MILION de lei pentru deschiderea unui centru de îngrijire a animalelor fără stăpân

Social 19.09.2018 09:00 Vizualizări2228 Autor: Ziarul National
FOTO // Câinii vagabonzi din Chișinău vor fi sterilizați: Primăria a alocat un MILION de lei pentru deschiderea unui centru de îngrijire a animalelor fără stăpân


Un centru pentru îngrijirea animalelor fără stăpân va fi deschis la Chișinău în următoarele luni, municipalitatea alocând pentru noua instituție un milion de lei.

Primăria Chișinău anunță că acest centru va fi amenajat pe teritoriul necropolei municipale și va oferi servicii de sterilizare a maidanezilor și îngrijire postoperatorie între 3 și 7 zile. Animalele vor fi prinse din stradă, sterilizate, ținute pe perioada postoperatorie și apoi vor fi eliberate.

Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, un veterinar a fost deja angajat, iar centrul medical este dotat cu consumabile în proporție de 80 la sută. De asemenea, a fost efectuată licitația pentru construirea volierelor pentru animale.

În perioada octombrie-noiembrie curent, la Chișinău va sosi o companie străină specializată în sterilizarea maidanezilor.

„Centrul nostru și compania străină ne-ar putea asigura timp de o jumătate de an un succes în ceea ce privește sterilizarea maidanezilor”, a spus Ruslan Codreanu, exprimându-și speranța că în activitatea acestui centru se vor implica și voluntari de la ONG-urile din domeniu.

Autoritățile municipale așteaptă acum autorizație de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor care să le dea undă verde pentru funcționarea centrului de îngrijire a animalelor fără stăpân.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md