/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Corneliu Ciurea: Silvia Radu ar putea candida la viitoarele alegeri parlamentare. „Este o versiune interesantă”

missing
19 septembrie 2018, ora 08:00

Cornel Ciurea susține că sunt posibile și alte variante în legătură cu Silvia Radu. Despre remanierile în Guvern, unde Silvia Radu ar putea să ocupe funcția de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, analistul spune că este vorba despre niște jocuri de culise legate de consolidarea poziției prim-ministrului în ajun de alegeri. Inițiativa de schimbare a venit din partea premierului. „Eu cred că din punct de vedere politic, aici premierul Filip a plusat , a obținut anumite dividente în interiorul acestei garnituri”, a afirmat Corneliu Ciurea.

În ceea ce privește anunțul că PDM devine un partid pro-Moldova, Corneliu Ciurea spune că promovarea integrării europene a fost exagerată în ultimii ani din partea Partidului Democrat. „Acum cursul pro-european înseamnă atenția față de cetățeni și dacă aici crește nivelul de trai, europenii ar putea să ne privească cu alți ochi”, spune Corneliu Ciurea.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că distanțarea de vectorul european nu a apărut din pod, după ce PDM a făcut unele acțiuni care nu se corelau cu integrarea europeană. În opinia lui, PDM pregătește opinia publică de pe acum pentru o posibilă coaliție cu PSRM sau Partidul Șor după următoarele alegeri. De asemenea, este posibil să se formeze un bloc electoral ca un brand electoral nou, dat fiind reputația proastă a PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram