Un bărbat și-a cumpărat un dulap de bucătărie și a găsit în el trei lingouri de aur. Ce a făcut

Un bărbat din Bremen și-a cumpărat un dulap de bucătărie la mâna a doua, iar când a încercat să-l instaleze a găsit în el trei lingouri de aur care cântăreau în total 2,5 kg, relatează marţi DPA.

Cele trei lingouri, cu o valoare estimată de 83.500 de euro (97.500 de dolari), erau ascunse într-un dulap de bucătărie pe care l-a achiziţionat printr-un schimb de mobilă, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne din oraşul Bremen, din nordul Germaniei.

Lingourile se aflau într-un plic şi erau ascunse în spatele unui sertar şi probabil fuseseră acolo de decenii, a mai spus ea. „Comoara” a fost descoperită în luna august.

Bărbatul a decis că integritatea lui este mai importantă decât cei aproape 100.000 de dolari şi le-a predat autorităţilor. Purtătoarea de cuvânt a precizat că el este eligibil pentru o recompensă de circa 2.500 de euro.

Oamenii legii au constatat că cele trei lingouri aparțineau unui bărbat în vârstă, care a decedat în luna martie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.