icon

Germania susține Guvernul Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme proeuropene

10-08-2015 12:52
688

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz. Oficialii au apreciat evoluția ascendentă a relațiilor dintre cele două state și au pledat pentru consolidarea cooperării comercial-economice.

 

Șeful Executivului de la Chișinău a exprimat recunoștință Guvernului german, în mod special Cancelarului Angela Merkel, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, asistenţa tehnică şi financiară substanțială oferită țării noastre, dar și pentru misiunea de asistență și expertiză din Germania.

 

„Apreciem înalt decizia autorităţilor germane de a menţine țara noastră în lista statelor beneficiare de asistenţă acordată de Guvernul Republicii Federale Germania. Ne dorim o participare mai activă a investitorilor germani în economia naţională. Guvernul de la Chișinău este determinat să întreprindă acțiunile necesare pentru crearea condiților de infrastructură, asigurarea stabilității financiare, astfel încât potențialii investitori să analizeze posibilitățile și nu riscurile”, a menționat Valeriu Streleț.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au mai discutat despre stabilitatea financiar-bancară, reforma justiției și lupta cu corupția, dezvoltarea sectorului energetic, soluționarea conflictului transnistrean. În context, Prim-ministrul a mulțumit Germaniei pentru sprijinul politic oferit în procesul de reglementare a problemei transnistrene. „Contăm pe sprijinul Germaniei în contextul exercitării Preşedinţiei OSCE în anul 2016”, a subliniat Premierul.

 

Ambasadoarea Ulrike Knotz l-a felicitat pe Valeriu Streleț cu ocazia învestirii în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova și i-a dat asigurări că are tot sprijinul din partea Germaniei pentru implementarea agendei de reforme proeuropene. „Germania va continua să susțină și să promoveze agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Este foarte important ca oamenilor de aici să le meargă bine și să se instaleze stabilitatea în țara Dumneavoastră”, a adăugat Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

 

Republica Federală Germania se află în topul celor cinci parteneri comerciali principali ai Republicii Moldova. 

 
 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31