Silvia Radu insistă pe „neafilierea” sa politică, dar spune că va fi „pro-Moldova” la fel ca Partidul Democrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul primar general interimar al capitalei Silvia Radu, nominalizată la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip, vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova, insistă pe „neafilierea” sa politică. Aceasta spune că „în calitate de ministru neafiliat politic”, va munci „pentru Moldova, pentru moldoveni”, ceea ce corespunde, într-un fel, repoziționării PDM ca partid „pro-Moldova”.

„Voi munci ca ei (n.r. „moldovenii”) să aibă parte de servicii medicale mai bune și de echitate socială”, a declarat Silvia Radu într-o primă postare pe Facebook după anunțul Partidului Democrat privind remanierile guvernamentale.

„A fost o propunere neașteptată. M-am gândit, am analizat și după ce mi-a fost prezentat proiectul, care presupune o abordare de management instituțional dinamic, am acceptat. Sunt un om format în zona managementului, am o experiență care poate fi folosită și cred că acest lucru mă poate ajuta la reformarea celor două domenii extrem de sensibile, cel al sănătății și cel social”, a mai scris Radu, precizând că va face mai multe declarații după ce procedurile privind numirea sa în funcție se vor finaliza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...