13:08:41 19.04.2024
Stiri

Un analist politic crede că, prin REMANIERILE guvernamentale făcute astăzi, PD sugerează că se va afla la guvernare și după alegeri

Politică 18.09.2018 14:00 Vizualizări1335 Autor: Ziarul National
Un analist politic crede că, prin REMANIERILE guvernamentale făcute astăzi, PD sugerează că se va afla la guvernare și după alegeri


„Remanierile făcute în perioada preelectorală nu sunt cel mai pozitiv lucru, dar Partidul Democrat (PD) sfidează aceasta. Vom vedea dacă va funcţiona. Guvernarea va dura şi după parlamentare, iar echipa va avea de lucru şi după alegeri, asta vrea să zică PD-ul prin aceste remanieri”, a declarat analistul politic Cornel Ciurea, după ce conducerea PD a anunțat că Silvia Radu va prelua portofoliul la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ciurea se așteaptă și la remanieri în rândul secretarilor de stat. „Înţeleg că activitatea comisiei de evaluare nu s-a încheiat aici. A fost interesantă declaraţia lui Plahotniuc despre secretarii de stat. În momentul în care se constată ineficienţa lor, va trebui identificată o formula de demitere. Cred că acest lucru va avea anumite evoluţii şi vom vedea cum se va dezvolta. În campania electorală partidul trebuie să vină să zică că lucrurile merg bine, iar după alegeri va fi şi mai bine”, a menționat acesta.

La rândul său, analistul politic Alexandru Cuznețov a declarat pentru un post de televiziune că Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vin „să scuture” un pic cele două ministere.

„Aceste remanieri se fac paşnic şi liniştit, nu aşa cum se făceau în trecut. Sunt două ministere importante, unul ţine de economie şi altul de domeniul social. Din perioada sovietică am moştenit probleme în sănătate şi sunt necesare reforme rapide. Silvia Radu s-a impus la Primăria Chișinău prin reforme. Ea a arătat că este un manager bun. Nu trebuie să fii neapărat expert în sănătate pentru a fi în funcția de ministrul al Sănătății. Trebuie să fii un conducător bun. Silvia Radu a fost chemată ca să scuture un pic domeniul. Este foarte important că vin alte persoane, care au păreri şi viziuni noi”, a precizat Cuznețov.

Alexandru Cuznețov, la fel ca și Cornel Ciurea, lasă să se înțeleagă că viitorul Guvern va fi construit pe osatura actualului Executiv. „În situaţia aceasta, viitorul Guvern va activa conform planurilor făcute acum. Aceste remanieri reprezintă o mișcare care va da rezultate acum, dar și în viitor”, a conchis analistul, într-o intervenție la publika.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md