Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Va accepta Dodon numirea noilor…

Va accepta Dodon numirea noilor miniștri? Ce spune premierul Filip

Foto: presedinte.md

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat că a discutat cu președintele Igor Dodon despre numirea în funcție a celor doi miniștri noi: Silvia Radu și Nicolae Ciubac.

„Am avut discuții ieri cu președintele Dodon pentru că există această comunicare instituțională și eu cred că o să evităm acest blocaj instituțional”, a spus prim-ministrul.

Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al președinției, Maxim Lebedinschi, nu ne-a oferit un comentariu la acest subiect, menționând că va fi publicată o reacție oficială pentru toți reprezentanții presei.

Igor Dodon a fost suspendat din funcție de două ori pentru că a refuzat repetat să semneze decretele de numirea în funcție a mai multor miniștri propuși de Partidul Democrat. Drept argument, președintele susținea că unii candidați ar fi dat dovadă anterior de lipsă de profesionalism și inconsecvenţă. Președintele a acționat diferit însă în cazul unei alte candidaturi propusă în noul Guvern. Astfel, în luna martie curent, Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Justiției a magistratei Victoria Iftodi, candidatura PDM la acest post. Șeful statului și-a explicat atunci decizia prin faptul că o cunoaște personal de foarte mult timp pe Iftodi și că aceasta este „una dintre puținele persoane, recomandate de majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru, care ar corespunde criteriilor de integritate”.

Foto: presedinte.md