Igor Dodon ar putea semna decretele de numire a noilor miniștri Silvia Radu și Nicolae Ciubuc fără a fi nevoie de „suspendarea temporară” a președintelui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon ar putea accepta candidaturile Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc la funcțiile de ministru în Guvernul Filip, evitând astfel „blocajul instituțional” când Curtea Constituțională trebuie să ia decizia de „suspendare temporară a șefului statului”, astfel ca acestea să fie numite în funcții de către președintele Parlamentului, Andrian Candu sau premierul Pavel Filip. Cel puțin aceasta a dat de înțeles premierul Pavel Filip, care a spus că a avut deja o discuție cu președintele Igor Dodon în această privință.

„Am avut aceste discuții ieri cu președintele Dodon pentru că există această comunicare instituțională și eu cred că o să evităm de data aceasta acest blocaj instituțional”, a declarat Filip de la tribuna din sala de conferințe a PDM, după anunțarea remanierilor guvernamentale.

Vedeți și: „Independenta” Silvia Radu, nominalizată la funcția de ministru al Sănătății în Guvernul PDM. Ce alte modificări sunt făcute

Amintim că anterior, Igor Dodon a declarat că nu va numi niciun ministru din partea majorității parlamentare, iar astfel a fost „suspendat temporar” printr-o decizie a Curții Constituționale, ministrul Apărării, Eugen Sturza, fiind numit în funcție de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a preluat „temporar” șefia statului. Ulterior însă Igor Dodon a renunțat la „principiile” sale, numind-o în funcție pe ministra Justiției, Victoria Iftodi, pe care a descris-o ca fiind un bun profesionist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...