/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/DOC/ Cu ce averi pleacă din funcție ministrul Agriculturii și ministra Sănătății

missing
18 septembrie 2018, ora 12:57

Potrivit premierului Filip, Svetlana Cebotari se va întoarce la Centrul Național de Transfuzie, iar Volvonici va fi din nou rectorul Universității Agricole. Mai jos declarațiile de avere prezentate de cei doi în momentul angajării la începutul anului curent.

Svetlana Cebotari a avut anul trecut un salariu de 171 de mii de lei de la Centrul Național de Transfuzie. În același timp, ea ridicat alte 36 de mii de lei – salariu de la SRL Cardiomed, alți 81 de mii de lei de la ÎCS Health Forever International SRL. Soțul acesteia avut un salariu de 79 de mii de lei de la Spitalul de Psihiatrie și alte 83 de mii de lei de la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală.

Svetlana Cebotari a mai avut venituri de peste șase mii de lei din activitatea didactică, alte o mie cinci sute de lei din darea în arendă a unor terenuri de la Agrostoc Prim SRL și 193 de mii de lei pentru servicii de consultanță de la AORASRC. Soțul acesteia a mai câștigat alte șapte mii de lei pentru servicii de consultanță de la reprezentanța Grindex în Moldova.

Familia Cebotari deține patru terenuri agricole cu o suprafață puțin mai mare de un hectar, jumătate dintr-un apartament de 64 de metri pătrați și jumătate dintr-o vilă de 94 de metri pătrați, cumpărată în 2012 cu 138 de mii de lei. Soțul lui Cebotari are o mașină de model Skoda Octavia cumpărată în 2008 cu 280 de mii de lei.

Familia ministrei deține în conturi peste 2500 de euro, peste 400 de dolari și peste 45 de mii de lei.

Liviu Volconovici a declarat un salariu de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova de peste 253 de sute de mii de lei, soția acestuia a primit un salariu de 60 de mii de lei de la Policlinica CFM, o pensie de 15 mii de lei, o indemnizație de boală de trei mii de lei și a mai câștigat 1700 de lei din darea în arendă a terenurilor agricole.

Potrivit declarației de avere, familia Volconivici deține două garaje de 26 și respectiv 24 de metri pătrați, un apartament de 64 de metri pătrați și o casă de 81 de metri pătrați primită moștenire în 2015. De asemenea, dețin și două terenuri agricole cu suprafața totală de 1,44 hectare. De asemenea, Volconovici este asociat în Cooperativa Ecologie – Prima.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram