00:48:42 29.03.2024
Stiri

Maia Sandu sugerează că, dacă opoziția nu va lua MAJORITATEA la alegeri, înseamnă că scrutinul a fost fraudat. Ce răspuns i-a dat lui Chirtoacă, care a îndemnat-o să treacă alături de el filtrul de integritate

Partide/Comunicate 18.09.2018 11:20 Vizualizări1286 Autor: Ziarul National
Maia Sandu sugerează că, dacă opoziția nu va lua MAJORITATEA la alegeri, înseamnă că scrutinul a fost fraudat. Ce răspuns i-a dat lui Chirtoacă, care a îndemnat-o să treacă alături de el filtrul de integritate facebook


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că, dacă alegerile parlamentare vor fi libere și corecte, atunci opoziția de dreapta va lua majoritatea. În caz contrar, sugerează politiciana, va însemna că alegerile au fost fraudate. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Întrebată dacă preferă să rămână în opoziție sau se va așeza la masa negocierilor pentru formarea unei coaliții de dreapta, Maia Sandu a declarat: „Dacă alegerile vor fi libere și corecte, atunci vom obține majoritatea voturilor. Cetățenii urăsc această guvernare și nu mai pot vota pentru ei. Sunt încă oameni care se tem, dar ura este mai puternică decât frica. Foarte multă lume a văzut că Dodon lucrează mână în mână cu Plahotniuc, împreună au modificat sistemul electoral, au votat împreună amnistia capitalului, împreună au deportat profesorii turci. Mulți înțeleg că, votând pentru Dodon, votează pentru Plahotniuc și viceversa”, a spus aceasta.

Sursa citată e sigură că un bloc electoral format din partidele proeuropene îi va determina pe cetățeni să iasă la vot: „Noi trebuie să creăm un bloc electoral. Ultimele sondaje arată că cetățenii care susțin cursul european al R. Moldova sunt mai mulți decât cei care împărtășesc altă părere”.

Lidera PAS s-a referit și la filtrul de integritate instituit de formațiunea pe care o conduce împreună cu Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, dar și la relațiile tensionate cu Dorin Chirtoacă.

„Fiecare dintre partidele noastre (PAS și PPDA) are un filtru individual, dar acum trebuie să existe și un filtru de integritate comun. Acest filtru e format din reprezentanți ai societății civile, care lucrează împreună cu jurnaliștii. Noi nu cunoaștem cine sunt acești jurnaliști. Referitor la Dorin Chirtoacă - nu comunicăm cu el. Ne-a expediat o scrisoare prin care și-a expus poziția și anume faptul că trebuie împreună să luptăm împotriva regimului. Am văzut din buletinele de știri că dânsul nu a înțeles ce reprezintă filtrul de integritate. Este foarte rău că nu a înțeles, pentru că asemenea filtre de integritate au existat la toate alegerile și toți trebuie să-l treacă”, a precizat sursa citată.

Referindu-se la declarația lui Chirtoacă, care a spus că nici dânsa, dar nici Andrei Năstase nu ar fi „îngeri” și ar fi bine să treacă împreună acest filtru de integritate, Maia Sandu a punctat: „El sugerează că nici nu a auzit de „Parlamentul curat”, deși este în politică de atâta timp. Asta vorbește despre faptul că nu l-au interesat niciodată inițiativele societății civile de curățare a listelor de partid. El nu trebuie să se adreseze la mine, ci la aceste ONG-uri și jurnaliști care analizează cine este și cine nu compatibil criteriilor de accedere în Parlament”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md