Ace de cusut înfipte în căpșune. Alertă din cauza acestui fenomen periculos

Autoritățile din Australia au declanșat o investigație după ce mai multe ace de cusut au fost găsite ascunse în căpșuni și au speriat cetățenii.

Pungile contaminate au fost raportate în șase state și teritorii. Un ministru a numit incidentul „crimă brutală”.

Un bărbat a ajuns la spital după ce a mâncat o căpșună în care era înfipt un ac de cusut. Au urmat apoi postări pe rețelele sociale din partea locuitorilor din Queensland  după ce au descoperit ace în capșunile pe care le-au cumpărat.

Autoritățile i-au sfătuit pe oameni să taie căpșunile în două și să le verifice cu atenție înainte de a le consuma. Mai multe cantități de căpșuni cultivate în Queensland au fost retrase din magazine. Cazuri similare au fost semnalate în statele New South Wales si Victoria.

Ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt, a cerut Autorității pentru Siguranța Alimentelor din Australia și Noua Zeelandă să investigheze cazul cu multă seriozitate. Guvernul din Queensland oferă o recompensa de 100.000 de dolari australieni (71.500 USD) pentru orice informație care ar duce la arestarea și trimiterea în judecată a autorilor.

„Aceasta este o crimă brutală și un atac general asupra publicului”, a spus ministrul, potrivit BBC.

Momentan nu au fost identificați suspecți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.