Ulianovschi a solicitat la Beijing eliminarea taxelor vamale la vinurile și produsele agricole moldovenești

`În pofida distanței geografice care ne desparte, cooperarea multidimensională între Republica Moldova și China atestă o dinamică pozitivă, dialogul politic este activ și constant, iar schimburile comercial-economice în prima jumătate a anului 2018 sunt în creștere cu circa 35 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat președintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Parlamentului chinez, Zhang Yesui, în cadrul întrevederii de la Beijing cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Potrivit unui comunicat al Diplomației de la Chișinău, ministrul Ulianovschi a subliniat necesitatea consolidării dialogului strategic bilateral, în contextul în care în ultimii doi ani s-au înregistrat o serie de acțiuni concrete în vederea sporirii contactelor interumane prin facilitarea regimului de vize pentru cetățenii chinezi și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova.

Președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe a Chinei a apreciat înalt lansarea consultărilor bilaterale privind negocierea unui eventual Acord de liber schimb între Republica Moldova și China reciproc avantajos pentru ambele state, runda a treia desfășurându-se zilele acestea la Chișinău.

În context, ministrul Ulianovschi a subliniat importanța unor negocieri echitabile care ar lua în calcul necesitățile exportatorilor și furnizorilor economici din țara noastră, solicitând eliminarea completă a taxelor de import pentru vinurile moldovenești și principalele categorii de produse agricole destinate exportului în China.

Președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe a Chinei, Zhang Yesui, în calitatea sa de președinte al Grupului parlamentar de prietenie moldo-chinez a acceptat invitația Ministrului Ulianovschi de a efectua o vizită de lucru la Chișinău în viitorul apropiat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.