O soție „ingenioasă” riscă dosar penal pentru un „cadou” inedit pregătit soțului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O soție „ingenioasă” este pasibilă de cercetare penală după ce a dorit să-și surprindă soțul cu un „cadou” inedit. Aceasta a făcut rost de o carte de identitate românească prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 50 euro. „Cadoul”, vizibil contrafăcut, a fost depistat și ridicat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova, în data de 16 septembrie curent s-a apropiat la linia de control un automobil de model BMW 560, înmatriculat în Franța. Atât conducătorul auto cât și pasagera sa au prezentat documentele de călătorie la cererea inspectorului PF. În timpul verificărilor s-a constatat că asupra soților există o informație conform analizei de risc, parvenită de la ofițerii de investigație de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport, motiv pentru care s-a recurs la controlul de nivel doi.

Ca urmare, a fost depistată o carte de identitate românească cu indici ușor sesizabili de falsificare în portmoneul doamnei în vârstă de 33 ani.

Audiată, moldoveanca a comunicat că este vorba despre un cadou ce urma să-l ofere soțului la împlinirea vârstei de 34 ani. A ajuns în posesia lui contra sumei de 50 de euro prin intermediul unui străin aflat la Paris. După care a primit un mesaj cu coordonatele locului special amenajat unde era ascuns actul cu pricina.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de constatare și audiere, cartea de identitate fiind transmisă spre efectuarea expertizei. Soților, originari din orașul Sîngera le-a fost autorizată trecerea frontierei, însă femeia riscă o amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...