/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cel puţin 65 de persoane au murit în Filipine şi patru în China, în urma ciclonului Mangkhut

17 septembrie 2018, ora 15:02

33 de persoane au decedat, iar alte cel puţin 29 sunt date dispărute după ce o alunecare de teren a îngropat o baracă veche, În Filipine, în oraşul Itogon.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, însă există temeri că bilanţul victimelor ar putea depăşi 100 de morţi, a declarat Victorio Palangdan, primarul din Itogon.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au distrus acoperişuri, au doborât copaci şi stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din nordul Filipinelor au rămas fără energie electrică.

Ciclonul Mangkhut, care sâmbătă genera rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.

Totodată, unele zone au fost inundate de apele mării, geamurile mai multor clădiri s-au spart şi mulţi copaci au fost culcaţi la pământ, iar aproximativ 200 de persoane au fost rănite.

Autorităţile din Hong Kong au sfătuit locuitorii să rămână în case pentru a evita să fie loviţi de obiecte zburate de vânt. Aici s-au înregistrat rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, astfel că peste 800 de zboruri de la aeroportul Hong Kong au fost anulate, afectând peste 100.000 de pasageri.

Peste 2,3 milioane de persoane au fost evacuate din şapte oraşe din provincia chineză Guangdong, iar cazinourile din Macao au fost închise pentru prima dată în istorie.

Furtuna continuă să afecteze provinciile Guangdong, Guangxi şi Hainan din sudul Chinei, meteorologii estimând că precipitaţiile abundente şi vântul puternic vor afecta sudul Chinei şi marţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram