O femeie din Sângera i-a pregătit soțului o „surpriză”, care ar putea s-o coste amendă penală. „Surpriza”, descoperită la hotar

O femeie ingenioasă din Sângera, care a dorit să-și surprindă soțul cu un „cadou” inedit riscă o amendă penală. Aceasta a făcut rost de o carte de identitate românească prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 50 euro. „Cadoul” vizibil contrafăcut a fost depistat și ridicat de către polițiștii de frontieră din punctul de la Sculeni.

Cazul a avut loc pe 16 septembrie, când pe sensul de intrare în Republica Moldova, s-a apropiat la linia de control un automobil de model BMW 560, înmatriculat în Franța. Atât șoferul, cât și pasagera sa au prezentat documentele de călătorie la cererea inspectorului PF.

În timpul verificărilor s-a constatat că asupra soților există o informație conform analizei de risc, parvenită de la ofițerii de investigație de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport.

Din acest motiv pentru care s-a recurs la controlul de nivel doi.

Ca urmare, a fost depistată o carte de identitate românească cu indici ușor sesizabili de falsificare în portmoneul doamnei în vârstă de 33 ani.

Audiată, moldoveanca a comunicat că este vorba despre un „cadou” ce urma să-l ofere soțului la împlinirea vârstei de 34 ani.

Cartea de identitate românească a ajuns în posesia sa contra sumei de 50 de euro, cu ajutorul unui străin aflat la Paris. După primirea banilor, acesta a transmis un mesaj cu coordonatele locului special amenajat unde era ascuns actul cu pricina.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de constatare și audiere, cartea de identitate fiind transmisă spre efectuarea expertizei.

Soților, originari din orașul Sângera le-a fost autorizată trecerea frontierei, însă femeia riscă o amendă în mărime de până la 650 u. c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform al.(1) art. 361 CP al RM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.