(video) Câți copii ar trebui să se nască într-o familie din Moldova potrivit reprezentantului Patriarhului Kirill

familie1

Protoiereul Dmitrii Smirnov, reprezentantul oficial al Patriarhului Kirill și Bisericii Ortodoxe Ruse, prezent la Congresul Mondial al Familiilor (CMF) a spus că evenimentul pune în fața societății probleme serioase, iar rezultatul acestuia depinde de societate și de faptul dacă aceasta „e trezită” sau „doarme”. În același context, Smirnov s-a referit la chestiuni precum avortul și atitudinea bisericii față de persoanele LGBT.

Smirnov susține că în prezent familiile se tot destramă și că pentru a îmbunătăți lucrurile, oamenii trebuie să se întoarcă către acea conștiință pe care o aveau cu 100 de ani în urmă, când o familie medie avea 8 copii, scrie Ziarul de Gardă.

În perioada 14-15 septembrie 2018, la Chișinău a avut loc Congresul Mondial al Familiilor. Evenimentul a fost organizat în susţinerea a ceea ce preşedintele ales, cât şi organizatorii numesc familie tradiţională. Pe pagina oficială a evenimentului se spune că, „potrivit tradiţiei, cele mai importante scopuri ale căsătoriei sunt naşterea şi educarea copiilor, ajutorul reciproc, completarea reciprocă, fundamentată pe înţelegere, respect şi interzicerea negării viziunilor bisericeşti asupra conceptului de familie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente