Anunțați-vă prietenii din străinătate! Când va avea loc Ziua Vinului în 2018 și ce fel de vinuri veți putea degusta

2160641

Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită pe data de 6 și 7 octombrie. Anul acesta va participa un număr record de 60 de producători vinicoli în cadrul evenimentului „Vin din sufletul Moldovei” desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale.

Acest eveniment cultural are drept scop promovarea țării noastre ca o destinație turistică vitivinicolă. De aceea, ar fi bine să vă chemați prietenii de peste hotare ca să participe la un festival tradițional moldovenesc.

Timp de două zile în inima capitalei vor fi prezentați 60 de vinificatori autohtoni care vor oferi spre degustare oaspeților Vinul Moldovei produs pe întreg teritoriul țării. Iată ce vinuri veți putea degusta la Ziua Națională a Vinului 2018.

#Purcari

#Chateau Vartely

#Asconi

#Fautor

#Echinox

#Mileștii Mici

#Et Cetera

#Unicorn și altele

În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale realizate, o Curte Țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei. Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara. Tradiționala Școală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente