/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

În municipiul Chișinău sunt 860 de copii nevaccinați contra rujeolei

missing
17 septembrie 2018, ora 11:48

19 copii nu sunt vaccinați din motive religioase. În cazul a 329 de copii părinții nu și-au argumentat decizia, iar ceilalți invocă motive de boală.

În cadrul ședinței, Carolina Olaru, director interimar al Direcției generale asistență socială, a comunicat că la nivelul municipiului Chișinău rata vaccinării contra ROR (rujeola-oreion-rubeola) este sub nivel (ROR 1 – 88,6%, ROR 2 – 82,4% și ROR 3 – 89,9%).

Agenția Națională de Sănătate Publică raportează că de la începutul anului și până pe 15 septembrie, au fost înregistrate 282 de cazuri confirmate de rujeolă în Republica Moldova. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, s-a aflat în perioada de incubație la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din sudul țării. În prezent, patru cazuri suspecte de rujeolă se află în proces de investigare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram