Tinerii și tinerele care au inițiat un start-up în domeniul agriculturii pot beneficia de subvenții în avans. Care sunt condițiile

tineri-fermieri

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului lansează cel de-al doilea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up oferite din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural. Începând cu data de 17 septembrie și până pe 14 noiembrie curent, tinerii/tinerele fermieri/fermiere care au iniţiat afaceri în domeniul agriculturii pot depune cereri pentru a solicita subvenții în avans.

Principalele domenii pentru care se oferă sprijin sunt:

#stimularea procurării animalelor de prăsilă şi menținerii fondului genetic al acestora;

#stimularea investițiilor pentru utilarea şi renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

#stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

#stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii post recoltare și procesare, precum și stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea şi defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

Condițiile şi procedura de solicitare a subvențiilor în avans, criteriile de eligibilitate, documentele obligatorii, procesul de acordare a subvențiilor în avans sunt stabilite în Regulamentul privind condițiile şi procedura de acordare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural.

Pentru a vizualiza conținutul Regulamentului accesați link-ul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente