13:32:56 24.04.2024
Stiri

Vicepreședintele PD clarifică ce înseamnă „un partid Pro-Moldova” și dacă e vorba de renunțarea la cursul proeuropean. Critici dure la adresa lui Dodon, Sandu și Năstase

Partide/Comunicate 17.09.2018 10:00 Vizualizări2026 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele PD clarifică ce înseamnă „un partid Pro-Moldova” și dacă e vorba de renunțarea la cursul proeuropean. Critici dure la adresa lui Dodon, Sandu și Năstase captură


Vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vladimir Cebotari, susține că formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc, care s-a declarat mai nou „Pro-Moldova”, nu va renunța „în niciun caz” la integrarea europeană a republicii, adăugând că, înainte de a fi eligibili la aderare, trebuie de făcut ordine în toate domeniile din interiorul R. Moldova.

„În comunicarea noastră politică, probabil acesta este un mesaj nou. Dar acesta nu este un mesaj străin acțiunilor noastre de când am preluat guvernarea. În toată această perioadă, PD a lansat un șir de proiecte și reforme complicate. E vorba de „Drumuri bune pentru Moldova”, 60 de mii de noi locuri de muncă, creșterea salariului mediu etc. Toate aceste acțiuni sunt făcute pentru oameni. Nimeni nu va veni și ne va rezolva problemele noastre. Asta înseamnă că am renunțat la integrarea europeană? Nu, în niciun caz. Doar că integrarea europeană se face aici. Atunci când în fiecare sat vom avea cel puțin câte 4 km de drum asfaltat, atunci când în fiecare localitate vom avea apeduct și canalizare, atunci când fiecare cetățean va avea un nivel de comodități garantate de stat… Asta va însemna că am pus bazele integrării europene”, a declarat Cebotari, într-un interviu pentru Agenția Moldpres.

Fostul ministru al Justiției s-a referit și la Maia Sandu și Andrei Năstase, care spun că PD ar fi renunțat la integrarea europeană. „Acești politicieni sunt peste o săptămână la Bruxelles sau Berlin. Vreau să întreb dacă a venit doamna Merkel în R. Moldova să vadă cum se repară acoperișul la o școală? Sau acest lucru îl facem noi. Are competențe Bruxelles să demită, numească, pedepsească sau să ia decizii pentru implementarea reformelor aici? Nu”, a adăugat acesta.

Vicepreședintele PD a vorbit și de președintele Igor Dodon, despre care spune că a promis multe, dar nu a făcut nimic. Asta chiar dacă este la putere. „Să luăm exemplul lui Dodon, care a promis că va rezolva multe probleme, dar nu am văzut o soluție venită de la el, nicio realizare. Să recunoaștem că dumnealui este la putere, fie că recunoaște sau nu acest lucru. Este o altă problemă că dânsul nu vrea să participe în actul guvernării, chiar dacă are toate competențele să o facă. Cine-s politicienii care merg la Bruxelles și cât de serioși sunt. Merg în capitalele europene doar cu vorba. Care e contribuția lor la dezvoltarea statului dacă nu au un loc de muncă? Dacă nu muncesc, atunci de unde își permit mașini, apartamente, case peste hotare? Pe ce bani? Ei nu contribuie cu nimic la dezvoltarea societății”, a precizat Cebotari.

Sursa citată a mai notat că nici reprezentanții PD „nu-s ideali”. „Mai facem și noi greșeli. Cine nu face nimic, acela nu greșește”, a conchis vicepreședintele PD.

Amintim că Vlad Plahotniuc a anunțat vinerea trecută, după ședința Consiliului Național Politic, că PD se va defini drept „partid Pro-Moldova”, o formațiune care „acționează pentru toți moldovenii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md