Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că ieri, 15 septembrie, salvatorii au scos dintr-un beci cadavrul unei femei din satul Băiuș, r. Leova. Potrivit datelor IGSU, femeia în vârstă de 77 ani și-a pierdut viața după ce a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă, intoxicându-se cu dioxid de carbon produs în urma fermentării vinului.
„La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu echipament special care au intrat în beciul casei și au extras corpul neînsuflețit al acesteia. În acest context, rugăm oamenii să fie prudenți în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare”, atenționează reprezentanții IGSU.
Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia în încăpere este prin aprinderea unei lumanări. În caz că aceasta se stinge, înseamnă că nu este suficient oxigen.
Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre în beci, ca aceștia să poată urmărească timpul cât lipsiți. Potrivit datelor, în anul 2017, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare, au decedat cinci persoane.