Un moldovean a murit într-o închisoare din Italia. Rudele spun că era plin de sânge

Un moldovean, în vârstă de 38 de ani, a murit într-o închisoare din orașul Terni, Italia. Părinții bărbatului nu cred că el a murit în urma unui atac de cord, cum spun angajații penitenciarului.

Pe data de 14 septembrie, dis-de-dimineață, angajații penitenciarului l-au găsit pe bărbat fără suflare, scrie ilgiornale.it.

„A murit din cauza unei boli”, le-au spun cei de la penitenciar părinților tânărului.

„Acum un an, a comis un jaf mărunt și a fost chemat să se prezinte la judecătorie, lucru pe care nu l-a făcut. A fugit de acasă, iar când a ajuns la aeroportul Malpensa, a fost arestat imediat și condamnat la 1 un și opt luni. După două luni de închisoare, de la Milano l-au transferat în Terni, unde s-au început problemele de sănătate”, povestește un prieten al bărbatului.

„Se plângea de dureri de burtă. De două ori a fost consultat de un medic, însă, acesta nu a găsit care ar putea fi problema. I-a prescris niște medicamente, care i-au înrăutățit starea de sănătate. De aceea, a cerut să fie consultat de un alt medic, însă, cei de la penitenciar au refuzat”, povestește prietenul moldoveanului.

„El se plângea de condițiile rele din închisoare. Spunea că este mai rău decât în Africa. A rugat-o pe sora sa, care trăiește în Marea Britanie, să-i trimită bani prin avocat ca să-și cumpere niște alimente, dar avocatul nu i-a dat niciun cent… Luni, rudele au venit din Moldova ca să-l viziteze. Totul era în ordine, ziua următoare trebuia să fie consultat de un alt doctor, dar ziua următoare angajații penitenciarului ne-au anunțat că el a murit. Când am mers să-l iau, l-am găsit cu burta umflată ca un balon, cu sânge care i-a curs din nas, gură și urechi. Nu are cum să fie un atac de cord, cum ne-au spus angajații penitenciarului”, susține prietenul bărbatului.

Luni, medicii legiști vor face autopsia, care va arăta ce, de fapt, s-a întâmplat.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.