(foto) De la steward la pilot. Tânărul din Moldova pe care îl veți aplauda dacă zburați cu Blue Air

raduciorba professional aviation
Foto: Professional Aviation

Radu Ciorba, este stabilit de mulți ani în Italia și a lucrat mai mult de 3 ani la compania aeriană Ryanair ca steward. A îndrăgit această meserie și a hotărât să facă studii pentru a deveni pilot, iar acum a fost angajat la compania aeriană Blue Air

În aprilie Radu și-a finalizat cursurile de pilot, zburând pe tipurile de avion Tecnam P2006 și Cirrus SR20, iar în septembrie aceasta la ajutat să se angajeze la Blue Air, unde va pilota un Boeing B737.

Citiți aici povestea lui Radu atunci când lucra la Ryanair

„Ca să devii pilot se face un curs teoretic și trebuie în mod obligatoriu să ai un anumit număr de ore de zbor, adică 45h ca să poți susține examenul. După 12h este prevăzut ca studentul deja să zboare singur. După 2h de zbor mi-am zis că nu vor fi suficiente 12h, însă instructorul de zbor știe mai bine. Într-o zi după ce am făcut toate manevrele singur, alături avându-l pe instructorul de zbor desigur, el îmi zice să aterizăm. Atunci el coboară și îmi spune că acum pot zbura singur. Am rămas surprins, dar a trebuit să merg înainte și să zbor singur. A fost ceva de nedescris. Îmi părea că am fost pe lună, coborâsem din avion cu un zâmbet până la urechi. Acum dețin licența de a pilota avioane private, pentru a pilota avioane comerciale, trebuie să mai acumulez 150h ore de zbor” spune Radu.

Aplauzele pasagerilor

„Nu deranjează, dar este un gest ridicol. De ce ar trebui să aplaudăm pe cineva care își face pur și simplu munca? De ce trebuie să pară că a fost o aterizare de noroc și nu o procedură normală? Din același principiu, mâine când te duci să cumperi pâine și vânzătoarea îți dă restul corect, ar trebui să-i bați din palme” adaugă Radu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente