Taifunul Mangkhut s-a „năpustit” asupra Asiei

Taifunul Mangkhut s-a năpustit asupra nordului Filipinelor cu rafale de peste 300 de kilometri pe oră. Acesta a smuls acoperişuri, a scos copaci din rădăcini şi a provocat zeci de alunecări de teren, în urma cărora mai multe localităţi au rămas izolate. Sute de mii de oameni nu mai au curent electric, după ce vântul puternic a pus la pământ stâlpii de înaltă tensiune, relatează digi24.

Taifunul care s-a abătut asupra coastei nordice filipineze e cel mai puternic din acest an și din cauza lui au murit cel puțin 28 de oameni. Peste 100.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. Acum, taifunul se îndreaptă către Hong Kong și coasta de sud Chinei.

Potrivit autorităților din Hong Kong, au fost deschise 48 de adăposturi temporare, unde au fost adăpostite 745 de persoane. Până la acest moment, au fost raportate aproape 100 de cazuri de arbori căzuți, iar 111 oameni au avut nevoie de ajutor medical. Circulația transportului public a fost sistată, iar 889 de zboruri au fost anulate.

Sursa foto: ABC News

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.