/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Liderii din Găgăzia se expun vizavi de data prospusă pentru alegerea bașcanului

missing
15 septembrie 2018, ora 19:12

Președintele Comisiei juridice a Adunării Populare din Găgăuzia, Piotr Ceavdari, a menținat pentru Gagauzinfo că susține această idee. Președintele Comisiei permanent a AP pentru agricultură, Nicolai Dragan, a numit această inițiativă drept „ideală”.

Președinți de raioane, primarii unor asemenea localități ca Ceadîr-Lunga, Congaz, Beșalma, și lideri de opinie, la fel, consideră oportună data stabilită a alegerilor. „Dacă acest lucru nu contravine legii, de ce nu? Dacă Adunarea Populară va accepta această propunere, noi suntem gata să organizăm alegerile”, a declarat pentru aceeași sursă primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Pe 10 septembrie, Irina Vlah a lansat inițiativa de a organiza alegerile bașcanului Găgăuziei pe data de 17 septembrie 2019. Inițiativa urmează să fie examinată în cadrul Adunării Populare.

Totodată, Irina Vlah a anunțat că va candida pentru un nou mandat de guvernator al Găgăuziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram