(video) Cvasul stradal este produs cu multe încălcări. Probele au arătat că băutura conține microfloră străină

465x0_cvas-periculos-pentru-sanatate–depistate-de-apc-1375273477

Cea mai populară băutură a verii, cvasul, se vinde la orice colț de stradă în Capitală. Reprezintă printre puținele produse care ajută să scăpăm de sete și să ne răcorim. Însă nu cu toți știm că această băutură ne poate provoca probleme de sănătate serioase din cauza producerii neconforme.

Echipa BeBetter a decis să se lămurească cu această situație și a întrebat specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cât de inofensivă este comercializarea acestui produs în vrac și ce reguli trebuie să respectăm la cumpărare.

Calitatea cvasului se verifică în fiecare vară de către specialiștii ANSA. Recent, aceștia au preluat probe din mai multe puncte de comercializare a cvasului și au constatat mai multe nereguli.

Potrivit lui Sergiu Sârghi, șeful Direcției supravegherea comerțului, distribuției și consumului produselor alimentare, a declarat că „În cadrul probelor de laborator a fost depistat că aceste produse sunt neconforme. În aceste probe a fost depistată o microfloră străină  care poate afecta sănătatea consumatorului prin izbucnirea unei toxiinfecții.”

În acest sens, consumatorul este în drept să ceară la vânzător actele care confirmă legalitatea desfășurării comerțului.

În total, în Chișinău, există cel puțin 160 de instalații mobile de vânzare a cvasului.

Taguri: #BeBetter
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente