Cele mai cool evenimente ale zilei de sâmbătă, 15 septembrie. Echipa #diez îți recomandă să fii pe undele distracției

evenimente1-920×613-920×613

Sâmbătă, dragă sâmbătă. Cât de mult ești dorită de oameni. Nu doar pentru că unii nu au de învățat sau nu merg la lucru. Ci pentru că în weekend toți doresc să se odihnească potrivit regulilor zilei de odihnă. Adică evenimente distractive, culturale și uneori educative. Iată ce lucruri îți sugerează #diez pentru ziua de sâmbătă.

#Dansăm pe Micle

Centrul de Urbanism te invită, sâmbătă, pe 15 septembrie 2018, să ieși din zona ta de confort, să simți orașul altfel, să înveți un dans nou – Tangoul Argentinian! Începând cu ora 17.00, vino, ghidat de sunetul ritmurilor de tango, la intersecția străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pârcălab. Profesorii clubului „Tango Argentino Chisinau” au pregătit un program cu 2 sesiuni de workshopuri și timp în care vei practica aceste mișcări de dans.

Programul evenimentului:

17.00 -17.30 – Tango Open air
17.30 – 18.00 Workshop de Tango Argentinian cu profesorii clubului A.O. “Tango Argentino Chisinau” – Tatiana Gordinscaia și Pavel Lozan
18.00 – 19.00 – Tango Open Air. Practicăm ce am învățat!
19.00 – 19.30 – Workshop de Tango Argentinian cu profesorii clubului A.O. “Tango Argentino Chisinau” – Grigorii Demcenco și Liubovi Botnaru
19.30 – 21.00 – Tango Open Air. Practicăm ce am învățat!

Intrarea la eveniment este gratuită. Pagina evenimentului aici.

#DizABILITY Social Economic FEST


Prin acest eveniment unic organizatorii doresc să contribuie la spargerea stereotipurilor și să elimine barierele: sociale, economice și politice legate de persoanele cu dizabilități în Republica Moldova. Doresc să demonstreze că persoanele cu dizabilități sunt membri cu drepturi depline ai societății, care pot și vor să-și aducă o contribuție valoroasă la țării.

Scopul acestui eveniment este de a acorda atenție potențialului economic și social al persoanelor cu dizabilități, nu numai ale societății, ci și Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova.  Evenimentul va avea loc 15 septembrie 2018, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin 21, or. Chișinău. Programul complet îl puteți vedea aici.

#Premiera Telefilm Chișinău

Telefilm Chişinău prezintă două filme documentare. „Legământ” de Lucia Tăut şi „Teatrul Mare din Soroca” de Eugeniu Popovici.

„Legământ” este despre drama unui tânăr, Eduard, care a trăit cu bunica. El provine dintr-o familie mixtă. Tatăl lui este din Capul Verde, iar mama moldoveancă. După ce viza i-a expirat, în 1982, tatăl lui Eduard s-a întors în ţara sa. La începutul anilor 90, a plecat din țară și mama, în Kamchyatka, Rusia.
„Teatrul mare din Soroca” este un film despre comunitatea romilor din Soroca. Despre tot ce se întâmplă în viața lor, scene parcă desprinse dintr-o piesă de teatru.

La eveniment va fi prezentă cunoscuta regizoare din Germania, Irene Langemann, expert internaţional, care a consultat procesul de producţie a acestor filme.  Filmele sunt realizate de studioul „Telefilm Chişinău” cu suportul Uniunii Europnene şi a Consiliului Europei în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media în Republica Moldova”. Pagina evenimentului aici.

#Centenar Fest – Elementele Vieții

Centenar Fest este despre tradiții și cultură, despre arte și frumusețe, despre prietenie și relaxare. Un festival internațional ce promovează cultura și obiceiurile populare într-un mod dinamic și divers, transformând timp de două zile Complexul VATRA într-un spațiu unde istoria va deveni un spectacol.

Centrul Cultural VATRA, și-a asumat o misiune importantă de a arăta fața reală a tezaurului popular și spiritual de pe ambele maluri ale Prutului, prin mai multe tipuri de activități recreaționale destinate tuturor vârstelor.

Artiști, dansatori, meșteri populari și bucătari iscusiți de pe ambele maluri ale Prutului vor arăta frumusețea, diversitatea și unicitatea obiceiurilor neamului nostru!
Vă așteptăm să veniți și să dați mână cu mână, pentru a savura din plăcerea de a purta o ie în inimă, în suflet, cântând românește, admirând măiestria celor ce continuă tradițiile și obiceiurile naționale.

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, la ora 10:00, festivalul își va deschide porțile, iar spectacolele se vor desfășura concomitent pe trei scene amplasate pe teritoriul complexului, astfel încât toate categoriile de public să fie implicate în program. Mai multe detalii aflați aici.

#Club de computere pentru adolescenți

Dacă ești adolescent și ești pasionat de computer, visezi să devii specialist IT și ești pasionat de tehnologii informaționale, atunci Clubul IT pentru adolescenți este locul potrivit pentru a începe să crești în această direcție.

La Club vei avea parte 2 ore intensive de programe actuale și necesare precum: Scripta 2, Google apps (email,google,youtube,drive,photos,maps,etc), Crearea site-urilor și administrarea content-ului, Design grafic web și al publicațiilor, Crearea animațiilor, și multe alte programe interesante).

În programul Clubului este inclus și pauze de jocuri și concursuri cu premii, pauze de ceai cu biscuiți.

Locurile sunt limitate de aceea înregistrează-te la numărul de telefon 069874644 sau aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente