Igor Dodon din nou este învinuit că folosește discurs cu privire la instigarea la discriminare a persoanelor LGBT. GENDERDOC-M cere procuraturii să se autosesizeze

41666418_2099885733585643_6342329797426806784_n

Astăzi, 14 septembrie, în cadrul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiilor, președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un discurs susținut la deschiderea evenimentului, a declarat următoarele: „Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii”, se arată într-un comunicat publicat de Centrul de Informații GENDERDOC-M.

Prin aceasta, Președintele instigă la discriminarea unui grup social din Republica Moldova, în acest caz comunitatea LGBT, care, conform Constituției și legislației în vigoare a Republicii Moldova, este egală în drepturi și libertăți, inclusiv dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării. Or, interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare.

Reprezentanții GENDERDOC-M cere Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestui discurs instigator la ură și discriminare, pronunțat de către Președintele statului și răspândit în mass-media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente