/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Comunitatea LGBT cere Procuraturii să se autosesizeze cu privire la discursul instigator la ură a lui Dodon

missing
14 septembrie 2018, ora 18:06

Mai exact, ONG-ul se refere la declarația „Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii”, afirmată în cadrul discursului susținut de șeful statului în cadrul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiilor.

Potrivit Genderdoc-M, prin această afirmație Președintele instigă la discriminarea unui grup social din Republica Moldova, „în acest caz comunitatea LGBT, care, conform Constituției și legislației în vigoare a Republicii Moldova, este egală în drepturi și libertăți, inclusiv dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării. Or, interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare”.

Precizăm că la Chișinău în aceste zile se desfășoară la Congresul Mondial al Familiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram