13:34:20 28.03.2024
Stiri

Năstase declară că lumea a „OBOSIT” de proteste și avansează ideea că ar putea fi exclus din alegeri

Partide/Comunicate 14.09.2018 16:21 Vizualizări1790 Autor: Ziarul National
Năstase declară că lumea a „OBOSIT” de proteste și avansează ideea că ar putea fi exclus din alegeri captură


Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, recunoaște că opoziția nu se poate baza pe proteste zilnice și asta pentru că lumea a ajuns să se plictisească. Totodată, politicianul spune că, în pofida faptului că oamenii sunt tot mai nemulțumiți de acțiunile guvernării, la proteste vin mai tot mai puține persoane.

„Nu ne putem baza pe proteste zilnice, fiindcă lumea se plictisește. În ultima perioadă, din R. Moldova pleacă multă lume. Oamenii cred că protestul nu este ceea ce le va aduce succes. Au fost la marele protest din data de 20 mai și 3 iunie (când au avut loc alegerile locale în Chișinău n.r.) unde noi am câștigat, dar ni s-a furat votul”, a declarat Năstase, în cadrul emisiunii „Politica”, de la TV 8.

Întrebat dacă e de acord cu faptul că mulți oameni nu au acceptat protestul din 26 august, Năstase a declarat: „Am fost într-o comunicare permanentă cu oamenii din diasporă. S-a ales o dată mai aproape de 27 august din considerente obiective. Înainte de protest am lucrat mult, să vedem ce ni s-a pus la cale. Am văzut tentativele lui Plahotniuc de a ne aduce niște oameni care să transforme protestul într-un masacru. Este operațiunea de aducere a oamenilor de către Șor. Aceasta a fost ținută în secret Jizdan și implementată în ultimul moment. Era foarte multă lume care abia aștepta să-și ia trofeul. Oamenii care l-au văzut atât de aproape pe Șor erau gata să-l sfâșie. Plahotniuc asta și aștepta, noi însă am demonstrat contrariul, ceea ce este un succes”, a argumentat sursa citată.

În alt context, Năstase s-a referit și la comisia parlamentară specială, care urmează să investigheze legăturile dintre președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska, cu PAS și PPDA.

„Fundația „Open Dialog” este o asociație care se ocupă de protecția drepturilor omului. Protejați de această asociație au fost mai mulți oameni din R. Moldova. O să oferim date exacte cum activăm noi și acesta poate fi un prilej bun de a arăta cum existăm ca partide. Dar de ce nu se pun întrebări despre felul cum au fost furnizați banii din exteriorul țării pentru reparația Președinției? Probabil în spatele acestor furnizări de fonduri se află și interesele în detrimentul R. Moldova. În baza acestor investigații vor să aibă posibilitatea să scoată din alegeri PPDA și PAS”, a menționat liderul PPDA.

Chiar dacă este nemulțumit de sistemul mixt, politicianul spune că nu va abandona lupta pentru scrutinul parlamentar. „Noi nu putem abandona sistemul politic, pentru că cineva își bate joc de principii și valori. În alegerile prezidențiale și municipale au existat multe voci care au spus că nu trebuie de participat. Noi, însă, am demonstrat că am învins acest regim cu armele lor. Eu mă aștept în fiecare zi să fiu arestat. Plahotniuc încearcă să mă excludă din viitoarele alegeri. El urmărește excluderea PAS și PPDA din competiție”, a conchis Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md