(doc) În Rusia ar putea fi legalizate duelurile. Documentul cuprinde 80 de reguli cum trebuie să se desfășoare

714305E7-9E90-4D2B-938E-9932036AEDD0_w1023_r1_s-e1522140071387

Deputatul din partea Pardirului Liberal Democrat (ЛДПР) din Duma de Stat a Federației Ruse, Serghei Ivanov, a înregistrat un proiect de lege în camera inferioară a legislativului prin care cere legalizarea duelurilor.

În textul de motivare a proiectului de lege, deputatul explică că „În ultima perioadă există o tendință în rândul funcționarilor de stat și locali să cheme la duel civilii ai căror poziție nu corespunde cu cea oficială.”

În Codexul cu privire la dueluri este stipulat că doar persoanele cu același statut social pot participa la astfel de dueluri. Totodată, se menționează că și între civili vor fi posibile duelurile.

Proiectul de lege explică clar că un deputat nu se va putea duela cu un funcționar sau cu un cetățean. Toate disputele dintre ei vor fi soluționate în instanța de judecată.

Postul de radio „Moscova vorbește”spune că acest document este un copy-paste sută la sută din Codexul lui Durasov din anul 1912.

Pe data de 11 septembrie directorul Serviciului Federal al Trupelor Gărzii Naționale a Federației Ruse, Viktor Zolotov, l-a chemat pe opozantul lui Putin, Alexei Navalinîi, la un duel. Zolotov a lansat acest apel pentru că Navalinîi a publicat o investigație care scoate în evidență corupția din sistem. Militarul rus a promis să facă din Navalinîi  un „șnițel delicios” .

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente