A fost implementat sistemul informaţional „e-Autorizaţie transport”

Posibilitatea de depunere a cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT (autorizații multilaterale pentru transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul statelor semnatare ale Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport), de către operatorii de transport rutier prin intermediul sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport”, a fost pusă în aplicare.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale Transport Auto, cererile se depun de către operatorul de transport rutier, începând cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie până în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

Amintim că, anterior, premierul Pavel Filip le-a cerut funcționarilor ANTA ca softul e-Autorizație să fie funcțional în termenii stabiliți.

“Softul, calculatorul este exact elementul care nu ia mită. Știu că acest soft care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie nu lucrează. Vreau să-i transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocșanean, că dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima zi de muncă pentru dânsul”, a declarat Pavel Filip, miercuri, la şedinţa Guvermului
Din 1 septembrie au intrat în vigoare modificările la Codul Transporturilor care prevăd eliberarea autorizațiilor pentru transportatori în mod electronic.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.