‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCalifornia se angajează să folosească 100% energia regenerabilă a soarelui, vântului și apei

California se angajează să folosească 100% energia regenerabilă a soarelui, vântului și apei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Sursele de energie regenerabilă sunt fără doar și poate soluția ideală pe care statele ar trebui să o introducă pentru a diminua poluarea. Dintre țările lumii care au îmbrățișat ideea, California stă cel mai bine la acest capitol și a a anunțat că vrea să își consolideze și mai mult obiectivele climatice.

Pe data de 10 septembrie, guvernatorul Jerry Brown a semnat o lege prin care statul s-a angajat ca până în 2045 să folosească 100% surse de energie regenerabilă. Acesta spune că statul vrea să împlinească în continuare cerințele acordului de la Paris.

California este cea mai mare economie din lume care se angajează să folosească exclusiv energia regenerabilă a soarelui, vântului și apei. Statul urmărește, de asemenea, să folosească energia regenerabilă în proporție de 60% până în 2030 – o creștere de la obiectivul anterior de 50%.

În prezent, aproximativ o treime din energia electrică provine din surse regenerabile. California speră ca prin noua lege să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pe de altă parte, marile companii nu par să fie prea încântate de noua legislație.

„Dacă nu este accesibilă, nu este durabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pacific Gas and Electric.

Spre deosebire de președintele american Donald Trump, alte state fac tot ce le stă în putință pentru a ține pasul cu încălzirea globală, iar California tocmai și-a cimentat poziția de lider în acest sens. Anunțul acestei inițiative a fost făcut cu câteva zile înainte ca San Francisco să găzduiască Summitul Global pentru acțiune climatică.

„California trimite un mesaj națiunii și lumii: indiferent cine ocupă Casa Albă, California se preocupa mereu de schimbările climatice”, a declarat senatorul Kevin de León.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›