16:18:15 28.03.2024
Stiri

Avertizat cu DEMISIA, directorul ANTA a îndeplinit solicitarea premierului Filip. A fost pus în aplicare softul „e-Autorizaţie transport”

Economie 14.09.2018 15:16 Vizualizări2389 Autor: Ziarul National
Avertizat cu DEMISIA, directorul ANTA a îndeplinit solicitarea premierului Filip. A fost pus în aplicare softul „e-Autorizaţie transport”


Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a pus în aplicare softul „e-Autorizaţie transport”, care oferă posibilitatea operatorilor de transport rutier să depună cereri online pentru participare la repartizarea Autorizaţiilor Multilaterale pentru Transport Rutier Internațional de mărfuri pe teritoriul statelor semnatare ale Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport (CEMT).

Acest lucru se întâmplă după ce premierul Pavel Filip l-a avertizat pe directorul ANTA, Vsevolod Bocșanean, că va fi demis în cazul în care „softul nu va fi funcțional în ziua stabilită”.

Pentru participarea la concursul de repartizare a autorizațiilor CEMT valabile pentru anul 2019, operatorii de transport rutier vor depune cereri accesând adresa https://autorizatiiauto.gov.md/.

ANTA precizează că cererile pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT se vor depune de către operatorul de transport rutier, începând cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie, până în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

Cei care vor dori să depună aceste cereri au posibilitatea să consulte un ghid pregătit exclusiv pentru asta.

Amintim că premierul Filip a declarat la ultima ședință de Guvern că există o mare rezistență din partea sistemului, pentru ca acest soft să nu fie implementat.

„A existat foarte multă corupție la repartizarea autorizațiilor de transport, așa-numitele CEMT-uri. Știm cât plăteau transportatorii pentru aceste CEMT-uri. Iată că softul, calculatorul este exact elementul care nu ia mită. Evident ca avem foarte multă rezistență în sistem, noi am văzut acest lucru prin toate reformele care au fost promovate de către Guvern. Eu știu că acest soft, care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie, nu lucrează. Dle ministru Gaburici, vă solicit să monitorizați personal și pe această cale public îi transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocșanean: dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”, a spus atunci Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md