Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angajați ai Agenției servicii publice,…

Angajați ai Agenției servicii publice, blocați la posturile de control instalate ilegal de transnistreni

Foto: moldova.org

Președintele Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) a semnalat că la 6 septembrie curent, angajații subdiviziunilor Agenției servicii publice recent inaugurate în orașele Tiraspol și Râbnița au fost blocați la așa-numitele posturi de control instalate ilegal de către structurile de forță transnistrene, fiindu-le perchiziționate automobilele de serviciu, ridicate actele de identitate, dar și formulare, ștampile și alte rechizite de lucru.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Delegația R. Moldova în CUC, astfel de incidente s-au produs concomitent la podurile peste râul Nistru Gura Bâcului – Bâcioc și Rezina – Râbnița.

„Aceste evenimente demonstrează o dată în plus abuzurile comise de Tiraspol prin care se încalcă dreptul la libera circulație în Zona de Securitate și reprezintă un argument forte pentru promovarea conceptului privind asigurarea securității și liberei circulații în Zona de Securitate de către contingentul militar de pacificare în comun cu Poliția și așa-numita miliție”, precizează Delegația R. Moldova în CUC.

În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control, Delegația a mai cerut explicații și referitor la acțiunile de masă cu caracter militar organizate la 7-9 septembrie curent de către structurile militare ale Tiraspolului în apropiere de localitatea Merenești, în sectorul de sud al Zonei de Securitate. La aceste acțiuni au fost implicați circa 500 de studenți-militari, inclusiv minori: cadeți, suvoroviști, care sub îndrumarea militarilor transnistreni au urmat un curs de pregătire cu utilizarea echipamentelor militare.

Discuțiile la acest subiect vor continua la următoare ședință a CUC, care este planificată pentru 20 septembrie 2018.

Foto: moldova.org